Hoe kan je het perfecte thuisfestival organiseren?

Dj Tafel

Tijdens de coronacrisis, waar we ons nu in bevinden, zijn helaas alle evenementen en feestjes gecanceld en ook nadat het weer open mocht in de zomer zijn er nieuwe maatregelingen getroffen. We moeten dus nog even wachten om weer met elkaar uit ons dak te gaan op een festival of feestje.

Maar hier laten wij het niet bij zitten toch? Met een beetje creativiteit en een leuke vriendengroep kan je al een heel eind komen. Dat ga ik je vandaag uitleggen in deze blog over hoe je nu het dikste thuisfestival dat je ooit hebt gehad kunt organiseren.

Locatie

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw thuisfestival. Het kan erg lastig zijn om een plek te regelen waar je niet alle buren tot overlast bent, maar waar je wel lekker een dagje kan genieten op goede muziek. Probeer eerst te zoeken of iemand een loods of garage heeft waar je terecht kan. Hier wonen vaak geen mensen in de buurt en ben je dus niemand tot last. Als je een wat grotere groep hebt, kan je ervoor kiezen om een groepsaccommodatie af te huren op een afgelegen plek. Tip: In het Noorden van het land zijn ze voor het uitkiezen en zijn er geen buren in velden of wegen te bekennen.

Met een kleinere groep zou je ook bij iemand thuis kunnen maar houd er wel rekening mee dat je de muziek niet op volle toeren kan zetten als er buren aanwezig zijn. Om boze buren te voorkomen zou je even een appje kunnen sturen dat jij een gezellig feestje geeft en ze daarom af en toe wat kunnen horen. Voor een keer zullen ze dit vast niet erg vinden 😉

Muziek

Een goede afspeellijst met een paar mooie speakers of misschien wel een Dj-set kan het verschil maken tussen een oké thuisfestival en een PERFECT thuisfestival! Met een simpele bluetoothspeaker ga je het verschil niet maken, geloof mij. Zorg ervoor dat je minimaal twee grote speakers regelt. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal mensen dat je uitnodigt. De JBL PartyBox 310 is echt een aanrader voor een thuisfestival. De box beschikt over een oplaadbare batterij voor 18 uur aan muziek, bluetooth, diverse ingangen om de speakers te koppelen en… een ingebouwde lichtshow. De lichtshow reageert op de muziek die je afspeelt, vet hè! Je kan deze box(en) gemakkelijk huren voor een betaalbare prijs.

Om het thuisfestival compleet te maken heb je een DJ nodig. Misschien dat iemand die je kent wel zin heeft in een feestje en gratis wil draaien. Je kan er ook voor kiezen om een Dj-set te huren en zelf wat muziek in elkaar te mixen. Of je zet gewoon een lekkere afspeellijst op die minimaal even lang is als het festival zodat de muziek niet na 2 uur al stilvalt.

Dj

Lichten

Misschien wel het meest onderschatte onderdeel van jouw thuisfestival. Wanneer je vooral overdag aan het feesten bent is dit onderdeel misschien wat minder interessant, maar in de nacht mag een mooie set lampen zeker niet ontbreken. Maar wat voor lampen moet je dan precies aanschaffen of huren? Ik heb hieronder een lijstje samengesteld van verschillende typen lampen die jouw thuisfestival een boost geven.

  • Stroboscoop: Een stroboscoop geeft met een hoge frequentie korte lichtflitsen. Ze reageren op de muziek die jij afspeelt.
  • LED Derby: Een LED Derby is een lamp die gekleurde lichtstralen door een ruimte spreidt. Deze lamp laat je aansturen door je muziek doordat er een microfoon is ingebouwd in de lamp.
  • Laser
  • Rookmachine

Uiteraard kan je deze lijst nog verlengen met allerlei andere soorten lampen, maar voor een thuisfestival zou je aan deze drie genoeg moeten hebben. Je wilt namelijk niet de kosten kwijt zijn van een echt festival, of wel? Onthoud dat je deze ook weer gemakkelijk en goedkoop kunt huren.

Lasershow

Versiering

Om de finishing touch te geven aan jouw thuisfestival kan je de boel nog gezellig versieren. Je zou kunnen beginnen met de ramen af te dekken met vuilniszakken zodat je een donkere ruimte krijgt net zoals op een echt (binnen)festival. Slingers, opblaas attributen, bellenblaas, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je zou ook een thema kunnen kiezen voor jouw thuisfestival zodat je in die richting de versiering kan kopen. Tip: loop de Action binnen om de goedkoopste en gekste versiering te scoren!

Drankjes en hapjes

Afhankelijk van de grootte van de groep waarmee jij gaat feesten is flink wat drank in slaan wel handig. Probeer voor iedereen wat te kopen. Denk aan verschillende soorten bier, wijn, sterk, frisdrank en natuurlijk water!

Over de hapjes zou ik mezelf niet al te druk maken 😉. Enkel wat lolly’s, waterijsjes, kauwgom en Smintjes zouden voldoende moeten zijn.

Waterijsjes

 

Als je al deze stappen in je achterhoofd houdt bij het organiseren van jouw thuisfestival, kan het niet misgaan! Vergeet alleen niet dat je ook bij een thuisfestival een flinke dinsdag dip kan krijgen… Geen paniek, zorg dat je wat SKIP JE DIP! zakjes in huis hebt voor iedereen en wees een echte vriend.

SKIP JE DIP! Productfoto

Schaf hier je zakje SKIP JE DIP! aanZodat je helemaal voorbereid bent op jouw thuisfestival.

Ben jij benieuwd naar nog meer leuke blogs over alles rondom festivals? Check dan deze pagina.

Deel jouw ervaring van jouw thuisfestival in de reacties!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like View all