Wouter Metselaar - 16 november 2023

5 min leestijd

Awakenings New Years

De 5 Beste Techno Festivals tijdens Oud & Nieuw 2023 - 2024

Het einde van het jaar staat voor de deur en dat betekent vuurwerk kijken, oliebollen eten, champagne drinken en natuurlijk; keihard feesten! Heb jij nog geen idee welk techno of house festival je deze jaarwisseling kan bezoeken? Dan ben je op de juiste pagina beland.

Dit jaar kan je Oud & Nieuw in de woonkamer met een glaasje bubbels vieren, maar waarom niet in een oude fabriek omgetoverd tot de Techno Tempel van Europa? Of in de Ziggo Dome of Ahoy met tienduizenden ravers tot diep in de ochtend? In Nederland kan het allemaal!

In deze blog kom jij erachter wat de 5 beste techno feestjes en festivals zijn tijdens Oud & Nieuw 2023 – 2024 die jij absoluut niet kan missen inclusief line-ups, de locatie en een linkje naar de ticketshop.

Even op een rijtje: 
1. Awakenings | 28 – 31 december | Amsterdam
2. Verknipt | 30 – 31 december | Eindhoven
3. Free Your Mind | 31 december | Amsterdam & Rotterdam
4. NYE Affair | 31 december | Breda
5. Thuishaven | 1 januari | Amsterdam

1. AWAKENINGS NEW YEARS | Gashouder

Ook dit jaar is Awakenings weer terug met haar New Years specials. Rondom de aankomende jaarwisseling heeft de organisatie van Awakenings maar liefst vier events gepland, zoals we gewend zijn. Op 28, 29, 30 en 31 december gaat de boel helemaal los in Amsterdam.

Awakenings New Years vindt plaats in de Gashouderfabriek in Amsterdam, ook wel de ‘Techno Tempel’ genoemd. De Gashouder is misschien wel een van de beste indoorlocaties in Nederland. Je wordt letterlijk omvergeblazen door het geluid en ik wil het niet eens hebben over de lichtshows. Magisch!

De organisatie staat bekend om het boeken van de beste techno artiesten. Verdeeld over de vier dagen vind je namen als Reinier Zonneveld, Kölsch, Fjaak, Speedy J, Anfisa Letyago, Len Faki, Ki/Ki & nog veel meer. Check het programma en tickets hieronder:

Line-up AwakeningsTickets Awakenings

2. VERKNIPT NYE SPECIALS | Effenaar

Wie van harde techno houdt en urenlang raven tot het zweet van het plafond af druppelt, moet bij Verknipt zijn. Verknipt is weer terug met twee spetterende edities in het Klokgebouw in Eindhoven. De organisatie belooft dit jaar een extra speciale Verknipt show, om het jaar 2023 hoogwaardig af te sluiten.

Op 30 december kan je vanaf 12:00 – 23:00 losgaan op artiesten zoals Dyen, Fatima Hajji, Ketting, Oguz en Stan Christ. Geen genoeg gekregen? Van 31 december tot en met 1 januari kan je maar liefst 13 uur lang uit je plaat gaan op nog meer harde techno van onder andere Basswell, Alignment, AND, Aphøtic en Diøn.

Line-up VerkniptTickets Verknipt

💡 Tip: zoek jij een event tijdens Oud & Nieuw waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen? Check nummer 4 & 5 op deze lijst.

3. FYM NYE SPECIAL | Ziggo Dome & Ahoy

Waar vorig jaar Verknipt en Free Your Mind de handen samenknepen tijdens Oud & Nieuw, zijn ze nu hun eigen weg ingegaan. Alleen maar goed nieuws, want dit betekent meer feestjes voor jou om uit te kiezen! Free Your Mind gaat opnieuw de Ziggo Dome omtoveren tot een techno walhalla, maar mocht Rotterdam een betere keuze zijn voor jou, kan je dit jaar ook kiezen voor Ahoy.

Voor de house liefhebbers: op 31 december in Amsterdam zijn er ook een aantal house artiesten geboekt, zoals Benny Rodrigues en Franky Rizardo. Verder kan je helemaal uit je plaat gaan op Paula Temple, Klangkuenstler, Kobosil en Dyen. In Rotterdam is het alleen maar keihard beuken met namen als Dax J, I Hate Models, Paule Temple, Amelie Lens en nog veel meer.

Line-up FYMTickets FYM

4. NYE AFFAIR | Graanbeurs

Voor dit feestje reizen we net als voor Verknipt af naar onder de rivieren. NYE Affair van de organisatie Day Affair, in Breda. Het feest start 5 minuutjes voor 12’en en eindigt tot in de vroege ochtend op 1 januari. Hou je van wat meer afwisseling? Dit jaar vind je maar liefst 3 stages: Techno, House en de Hitjes zolder. Het vindt plaats in de Graanbeurs waar onder andere Nachtcollege al meerdere evenementen heeft georganiseerd.

De Main Area maakt ruimte voor Cynthia Spiering, Ketting (live) en Mmoan.Alisa. Wil je lekker housen? Check Jesse Maas, Fedya Hella en TJARDA bij de Spock Area. Voor € 25 kan je al een ticket scoren, dus waar wacht je nog op!

Line-up NYE AffairTickets NYE Affair

SKIP JE DIP!

Wat is er nou beter om 2024 zorgeloos te beginnen? Niemand zit te wachten op de dinsdag dip... Bereid je goed voor en bestel SKIP JE DIP! met gratis verzending.

SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!

5. THUISHAVEN DE NIEUWJAARSDANS | Thuishaven

Mocht je van al het gefeest op 31 december nog niet genoeg hebben, kan je op 1 januari bij Thuishaven De Nieuwjaarsdans bezoeken. Even lekker bijkomen van de nacht ervoor! De Nieuwjaarsdans is overdag van 13:00 – 23:00.

Thuishaven is een festivalterrein in de Port of Amsterdam, vlak bij de Neptunushaven. Elke week organiseren ze de meest gezellige events. De unieke locatie is verdeeld in drie verschillende stages: de mainstage, een circustent en de loods. De line up is bekend! Met niemand minder dan Job Jobse kan je het jaar weer goed beginnen. Check de andere namen via de buttons hieronder:

Line-up ThuishavenTickets Thuishaven

Dit waren de 5 beste techno festivals en feestjes tijdens Oud & Nieuw 2023 – 2024. Er zullen vast nog een aantal dikke feesten zijn die hier niet tussen staan. Check ze op onze Instagram pagina onder de highlight ‘FESTIVAL INFO’. Kan je het overzicht voor Oud & Nieuw 2023 – 2024 niet vinden? Stuur ons even een DM!

Wij wensen je alvast een fijne jaarwisseling, met nog meer festivals in 2024!

📅 Op zoek naar de Techno Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 5 tips met jouw festivalvrienden en heb je nog een goede suggestie, stuur ons een DM op Instagram.