Wouter Metselaar - 28 juni 2021 - geüpdatet

3 min leestijd

Hond

7 tips tegen de dinsdag dip

Ben je naar een lekker festival of feestje geweest? Dan weet je ongeveer wel wat je te wachten staat… De vreselijke zogeheten dinsdag dip, die soms wel langer dan alleen de dinsdag kan duren.

Je zit op de bank een beetje moedeloos voor je uit te kijken, je hebt weinig energie en motivatie om dingen te doen en je verlangt terug naar het feestje waar het allemaal begon. Herkenbaar! Natuurlijk hoort dit bij het feestleven, maar dit betekent niet dat er niets tegen te doen is. In deze blog lees je hoe de dinsdag dip ontstaat en hoe je dinsdag dip kan voorkomen, via 7 gouden tips.

Waarom heb ik een dinsdag dip?

Als jij naar een festival of feestje bent geweest en je hebt daar de stof MDMA gebruikt, die in XTC zit, dan kan het zijn dat jouw serotoninegehalte is uitgeput.

Maar wat is serotonine nu precies? Serotonine is een neurotransmitter die ook wel wordt gezien als jouw gelukshormoon. Je uitgeputte serotoninegehalte verklaart waarom jij je een stuk somberder en futloos voelt, ook wel de dinsdag dip. Het is dus belangrijk dat deze weer zo snel mogelijk op een verantwoordelijke manier wordt aangevuld, zodat jij weer vol energie en geluk de dag door kan komen.

💡 Ben je nu benieuwd waarom de dip de naam 'dinsdag dip' heeft gekregen en wat een dinsdag dip erger maakt? Lees dan de onze blog waar we alles, maar dan ook echt alles, wat je moet weten over de dinsdag dip uitleggen: 'wat is een dinsdag dip of XTC-dip?'

wat kan ik doen tegen de dinsdag dip?

#1 Eet het juiste voedsel

Eet zoveel mogelijk voedsel waarmee je jouw serotoninegehalte weer op peil kan krijgen. Hier een paar goede tips die de aanmaak van serotonine in jouw lichaam stimuleren: sesamzaad, rauwe cashewnoten, zonnebloempitten en ei. Nog een aanrader is avocado. Avocado bevat vanuit zichzelf al serotonine.

Avocado

#2 Eet genoeg groenten en fruit

Groenten en fruit gaat ervoor zorgen dat je weer genoeg energie krijgt om te sporten en activiteiten te doen. Probeer zoveel mogelijk bananen, appels, paprika’s en alle andere soorten groentes en fruit te eten, zodat je genoeg Vitamine B en C binnenkrijgt. Heb je hier moeite mee? Geen probleem, wij hebben hier een oplossing voor die je bij nummertje zeven kan lezen.

#3 Drink genoeg water

Probeer zoveel mogelijk te drinken. Je lichaam is uitgedroogd na een festival of feestje en snakt naar water. Neem overal waar je naar toe gaat een flesje water mee, zodat je genoeg kan blijven drinken.

Water karaf

#4 Slaap genoeg

Wanneer je normaal weg komt met zes tot zeven uur slaap in het drukke werk- of studentenleven, is dat na een festival of feestje niet zo handig. Je bent letterlijk uitgeput en dit betekent dat je net even wat eerder onder de dekens moet gaan liggen. Probeer op tijd naar bed te gaan en maak nachten van minimaal acht uur, vooral in het begin van je dinsdag dip.

😴 Slaap is in onze ogen dé belangrijkste factor om weer snel te herstellen

#5 Ga wat doen!

Het lijkt misschien lekker om heel de dag op de bank te liggen en Netflix te kijken, maar dit is nu juist wat je niet moet doen. Je gaat jezelf hierdoor alleen maar gek maken en de dip erger ervaren. Ga naar buiten, sporten, naar de stad, of doe gewoon wat je altijd zal doen op een doordeweekse dag. Ga leuke dingen doen! Jezelf omgeven met je familie of vrienden werkt ook altijd goed. Dit zorgt voor de nodige afleiding.

#6 Ga sporten

Even een extra toevoeging op nummer vijf, ga lekker sporten. Door te sporten ga je de strijd aan met je lichaam, dat eigenlijk zegt dat je moe en energieloos bent. Wanneer je een rondje gaat hardlopen of een bezoekje aan de sportschool brengt, win je de strijd van je lichaam en dit voelt euforisch! Je hebt de nodige afleiding gehad en je zweet alle afvalstoffen uit je lichaam. Nu verdien je het om toch even Netflix aan te zetten en je valt als een blok beton in slaap.

Hardlopen

#7 Neem stoffen zoals L-Tryptofaan en 5-HTP

De ingrediënten 5-HTP en L-Tryptofaan zijn voorlopers van de hormonen serotonine en melatonine. Je zou deze twee ingrediënten los kunnen kopen in de vorm van tabletten of capsules, maar om telkens drie verschillende tabletten te slikken zoals multivitaminen, L-Tryptofaan en 5-HTP, is onpraktisch en duur

SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!
SKIP YOUR DIP!

Wij hebben een oplossing gevonden om deze twee stoffen samen met andere essentiële ingrediënten in één capsule te verwerken: SKIP JE DIP!

SKIP JE DIP! bestaat uit 7 ingrediënten van de hoogste kwaliteit, rechtstreeks geproduceerd in Nederland. Inmiddels is SKIP JE DIP! het best beoordeelde dinsdag dip supplement van Nederland.

Naast 5-HTP en L-Tryptofaan vind je 5 andere ingrediënten in de samenstelling. Denk aan Vitamine B6 & B12 om vermoeidheid en futloosheid tegen te gaan. Of Vitamine C, die zorgt voor mede een betere weestand en Vitamine E om je lichaamscellen te beschermen tegen schadelijke stoffen.

Lees meer over de ingrediënten

🔬 Uiteraard hebben wij SKIP JE DIP! uitvoerig laten testen door onze erkende producent. Dus waar wacht je nog op?

Bestel nu

Deel deze 7 tips tegen de dinsdag dip en mocht jij nog een goede tip hebben, stuur ons een DM op Instagram.