10 mind read • Vooruitblikken

De 5 beste festivals tijdens ADE 2024

Het is weer bijna tijd voor één van de favoriete weken van het jaar voor elke Nederlandse muziek -en festivalliefhebber, Amsterdam Dance Event.

Damian Schouten
October 10, 2024

Zoals ieder jaar zijn er weer talloze geweldige feesten die je niet wil missen. Met zoveel toplocaties en DJ’s van absolute wereldklasse is het lastig kiezen. Toch hebben wij ons best gedaan om de vijf dikste feesten voor jou eruit te plukken. Hopelijk weten we je een handje te helpen met het maken van je keuze.

De feesten op een rijtje:

Awakenings Marlon Hoffstadt | woensdag 16 oktober

Charlotte de Witte ANL | donderdag 17 oktober

Paradise x Loveland | vrijdag 18 oktober

Dockyard Warehouse Festival | zaterdag 19 oktober

Intercell x I Hate Models Invites | zondag 20 oktober

1. Awakenings Marlon Hoffstadt presents Daddycation | Gashouder

Wie kan er nu nog om deze ‘’DJ Daddy Trance’’ heen? De Duitse Marlon Hoffstadt is in korte tijd uitgegroeid tot één van de meest besproken DJ’s en producers ter wereld. In de afgelopen maanden gaf hij al een memorabele show op Awakenings Upclose, en nu zal Hoffstadt opnieuw zijn muziek ten gehore brengen aan het Awakenings publiek.

Ditmaal alleen niet zomaar muziek, de Duitser gaat zijn nieuwe album ‘’Daddycation’’ in de legendarische Gashouder voor het eerst volledig spelen. Een avond die zonder twijfel in de boeken zal gaan als één van de beste feesten van dit jaar ADE. Ook zullen er onaangekondigde B2B’s plaatsvinden. Wie weet welke top DJ zo ineens naast Marlon staat te draaien.

💡 Tip: zoek jij een event dat nog niet uitverkocht is tijdens ADE? Check onze Festival Agenda 2024 voor een compleet overzicht dat we regelmatig bijwerken!

2. Charlotte de Witte ANL | Theater Amsterdam

Charlotte de Witte is toch wel de absolute koningin als het aankomt op techno. Hoe vet is het nou om de hele nacht te staan dansen op de muziek van zo’n top DJ en dat ook nog eens in een bizar kleine zaal? De Vlaamse DJ zal dit jaar dan ook voor een absoluut hoogtepunt zorgen tijdens ADE. Een All Night Long in het Theater Amsterdam. Hoe gaaf is dat?

Mocht je haar hier niet kunnen checken, dan heb je op vrijdag en zaterdag ook nog een kans bij de overige KNTXT (het label van Charlotte de Witte) evenementen. Er zijn dit jaar tijdens ADE in ieder geval genoeg mogelijkheden om de ‘’queen of techno’’ live te zien draaien.

3. Paradise x Loveland | Mediahaven

Ook voor de houseliefhebbers is er natuurlijk genoeg om uit te kiezen dit jaar. Wat dacht je van Paradise x Loveland? Met Chris Stussy op de line-up wordt het altijd een feestje. Na zijn nu al legendarische Boiler Room set is de producer en DJ uit Leiderdorp populairder dan ooit. Wie wil dat nou missen?

Buiten de aanwezigheid van deze topper kun je natuurlijk ook nog genieten van Luuk van Dijk (met een speciale live set), Jamie Jones B2B Seth Troxler en nog veel meer. Voor de echte house fan een geweldige aanrader dus.

4. Dockyard Warehouse Festival | Hembrugterrein

Op de line-up van het Dockyard Warehouse Festival is eigenlijk voor iedereen wat wils. Nou ja, voor iedereen wat wils is een understatement als je kijkt naar de namen op de line-up. Met Dax J B2B SPFDJ, Indira Paganotto en SNTS kan je bij de ‘’HE.SHE.THEY’’ stage de hele dag los gaan op enkele van de grootste namen in de techno scene.

Houd je toch iets meer van trance of hardhouse? Dan kan je meer dan prima terecht bij ‘’WAREHOUSE’’ waar Partiboi69, DJ Gigola, Effy en LB aka LABAT de namen zijn die er direct uitspringen. Meer van de melodische techno? Dan is er ook nog een stage die gehost wordt door Artbat. Al met al zal je je als muziekliefhebber ongekend op je wenken bediend worden bij Dockyard Warehouse Festival.

5. Intercell x I Hate Models Invites | Warehouse Elementenstraat

Wil je ADE nog even goed afsluiten op de allerlaatste nacht? Dan kan je terecht bij de altijd goede feestjes van Intercell. Als afsluiting zal I Hate Models de laatste avond meerdere van zijn DJ-vrienden uitnodigen om nog één keer helemaal los te gaan tot 08:00 ‘s ochtends. Kan jij het nog aan op de laatste dag?

Met zo’n goede line up zou dat toch moeten lukken; Cybersex, angelboy, Sam Alfred B2B X CLUB, I Hate Models zelf en een secret guest. Dat zijn toch wel namen waarmee je de laatste avond nog even lekker al je zorgen van het dagelijkse leven kan vergeten en nog heerlijk dansen.

Dit waren dan de vijf beste festivals van ADE 2024. Heb je nou nog steeds niet het juiste festival voor jou en je vrienden gevonden? Check dan de volledige agenda op onze website.

Wij wensen je heel veel feestplezier tijdens ADE 2024!

📅 Op zoek naar de Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 5 tips met jouw festivalvrienden en heb je nog een goede suggestie, stuur ons een DM op Instagram.