10 mind read • Vooruitblikken

De 10 beste techno clubs van Amsterdam

Het festivalseizoen zit er weer op en het is weer tijd om naar binnen te gaan. Wat zijn nou de beste clubs om te bezoeken in Amsterdam om toch nog eens flink los te kunnen gaan?

Damian Schouten
October 10, 2024

Aangezien het weer tijd is om de club in te duiken hebben wij in deze blog de tien beste techno clubs van Amsterdam uitgelicht. In dit lijstje zit voor iedereen wat wils, of je nou van hard techno, house of trance houdt.

De clubs even op een rijtje:

Thuishaven | Amsterdam-West

Lofi | Amsterdam-West

BRET | Amsterdam-West

RADION | Amsterdam-West

Shelter | Amsterdam-Noord

nachbar | Amsterdam-Centrum

Garage Noord | Amsterdam-Noord

Parallel | Amsterdam-West

Radio Radio | Amsterdam-West

Skatecafé | Amsterdam-Noord

1. Thuishaven | Amsterdam-West

Thuishaven is zonder twijfel een van de meest iconische locaties in Amsterdam. Hoewel het misschien niet direct als een club wordt gezien, verdient het wel een plek in deze lijst vanwege de unieke sfeer en het brede aanbod aan elektronische muziek. Het terrein, gelegen in het westen van de stad, voelt als een festival dat het hele jaar doorgaat. Zelfs als de temperatuur daalt, hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn genoeg overdekte ruimtes om te feesten.

Met twee grote tenten, een loods en zelfs een geheime stage biedt Thuishaven een festivalervaring ongeacht het weer. De line-ups zijn net zo divers als de setting: van house tot hardtechno en van deep house tot trance, er is voor iedereen iets te vinden. Grote artiesten zoals Reinier Zonneveld, Chris Stussy en Joris Voorn komen regelmatig langs. Thuishaven is dé plek voor wie van een non-stop feest houdt en voor wie de combinatie van een festivalgevoel en een club ervaring ideaal is.

2. Lofi | Amsterdam-West

Lofi is een andere hotspot in Amsterdam-West die zich richt op een rauwere, meer industriële sfeer. Gelegen op een bedrijventerrein, straalt deze club de pure underground vibes uit. Zodra je Lofi binnenstapt, lijkt het alsof je op een illegale rave bent beland, met loodsen, containers en fabrieksverlichting die de toon zetten. Het is echter allesbehalve illegaal, want Lofi staat bekend om haar strakke organisatie en uitstekende geluidsinstallaties.

De intieme sfeer van de club maakt het een favoriet voor techno-puristen. Hier draait alles om de muziek. Je kunt genieten van artiesten die de randen van elektronische muziek opzoeken, van opkomende namen tot gevestigde sterren. Of je nu fan bent van acid, industrial of hypnotische techno, Lofi biedt het allemaal. Het gevoel dat je bij Lofi krijgt, is dat je een geheime plek hebt ontdekt die alleen door echte liefhebbers wordt bezocht. De line-ups bevatten regelmatig grote namen uit de underground scene, en evenementen zoals "De School Reunion" trekken veel trouwe bezoekers.

3. BRET | Amsterdam-West

BRET bevindt zich op een steenworp afstand van station Sloterdijk en biedt een unieke mix van duurzaamheid, kunst en muziek. Het gebouw zelf is een kunstwerk, opgebouwd uit gerecyclede materialen en houten panelen. Het eclectische design draagt bij aan de warme en intieme sfeer van de club, ondanks dat het een moderne uitstraling heeft. Wat BRET echt onderscheidt, is de nadruk op duurzaamheid en creativiteit.

Muzikaal gezien is BRET zeer divers. De club biedt ruimte aan zowel opkomende lokale artiesten als aan grote internationale dj's. Elk elektronisch genre komt hier aan bod: van mellow house tot de stevigste techno. De club is klein genoeg om een intieme sfeer te behouden, maar groot genoeg om echt uit je dak te gaan. De community rond BRET is hecht, wat het gevoel van saamhorigheid versterkt tijdens de feesten. Je kunt hier een weekendavond doorbrengen en compleet opgaan in de energie die in de lucht hangt.

4. RADION | Amsterdam-West

Radion heeft zichzelf stevig op de kaart gezet als een van de beste underground clubs in Amsterdam. Vooral sinds de sluiting van De School is deze club uitgegroeid tot een vaste waarde voor technoliefhebbers. Gelegen in Nieuw-West, biedt Radion een rauwe, industriële setting die perfect aansluit bij het donkere en diepe geluid dat er regelmatig wordt gedraaid. Het is een plek waar je jezelf kunt verliezen in de muziek en de unieke sfeer.

Een van de grootste troeven van Radion is de 24-uursvergunning. Dit betekent dat de club letterlijk het hele weekend door open kan blijven, waardoor er non-stop feest gevierd kan worden. De line-ups variëren van lokale helden tot internationale techno-grootheden, met een sterke focus op de underground scene. Of je nu houdt van minimal, industrial of donkere techno, Radion is een club die je niet mag missen. De energieke en soms zelfs chaotische sfeer zorgt ervoor dat je altijd iets nieuws en spannends kunt beleven.

5. Shelter | Amsterdam-Noord

Onder de grond bij het IJ, vlak bij Amsterdam Centraal, ligt Shelter, een van de meest gerespecteerde clubs in de stad. Deze club, met haar keldersfeer en focus op een breed scala aan elektronische muziek, biedt een unieke ervaring voor iedereen die van techno houdt. Shelter staat bekend om zijn ongeëvenaarde geluidsinstallatie en de zorgvuldige aandacht voor het creëren van een intieme, maar toch uitbundige sfeer.

Shelter is onlangs verbouwd in januari 2024 en heeft nu een tweede zaal en een nieuwe, state-of-the-art ledverlichting, wat de club nog aantrekkelijker maakt. De line-ups zijn ook indrukwekkend. Van internationale headliners als Seth Troxler en Amelie Lens tot lokale talenten, Shelter is een club die elk weekend garant staat voor topavonden. Of je nu houdt van melodische techno of de zwaardere industriële varianten, Shelter heeft voor elk wat wils.

6. Nachbar | Amsterdam-Centrum

Nachbar is misschien minder bekend bij het grote publiek, maar voor degenen die het ontdekken, voelt het als een verborgen parel. Deze kleine club biedt een intieme setting waar de focus volledig ligt op de muziek en de ervaring. Met zijn relaxte, underground sfeer is Nachbar een plek waar je je echt verbonden voelt met de muziek en de andere bezoekers.

De club richt zich vooral op een jong publiek dat houdt van diepe house en groovy techno. Het voelt bijna alsof je bij iemand thuis een feestje viert, zo persoonlijk en intiem is de setting. Hoewel Nachbar niet de grote internationale artiesten boekt die je in andere clubs ziet, ligt de nadruk op opkomend talent en spannende nieuwe sounds. Als je op zoek bent naar een unieke, energieke avond, is Nachbar zeker een aanrader.

7. Garage Noord | Amsterdam-Noord

Garage Noord is gevestigd in een voormalige garage in het opkomende Amsterdam-Noord en staat bekend om zijn gedurfde programmering en rauwe, minimalistische setting. De club richt zich op de meer experimentele kant van de elektronische muziek en biedt artiesten een platform die buiten de mainstream vallen. Dit maakt Garage Noord een broedplaats voor innovatie en creativiteit binnen de technoscene.

De club is geliefd bij een divers publiek van muziekliefhebbers die houden van vernieuwende sounds. Hier kun je genieten van de nieuwste ontwikkelingen binnen genres zoals techno, electro en avant-garde elektronische muziek. Als je houdt van een no-nonsense aanpak, waarbij de focus volledig ligt op de dj's en de dansvloer, dan is Garage Noord jouw plek. De industriële setting en de gedurfde programmering maken het een van de spannendste clubs in Amsterdam.

8. Parallel | Amsterdam-West

Parallel is een nieuwe aanwinst voor de Amsterdamse clubscene en bevindt zich in het multiculturele stadsdeel West. Deze club biedt een intieme setting waar zowel sociale interactie als serieus dansen samenkomen. Parallel heeft snel een reputatie opgebouwd voor het bieden van diverse en boeiende line-ups die zowel opkomend talent als gevestigde namen een podium geven.

De club voelt fris en uitnodigend, en biedt een sfeer waar iedereen zich welkom voelt. Of je nu zin hebt om te socializen of om jezelf te verliezen op de dansvloer, Parallel biedt beide mogelijkheden. Het is een plek waar je altijd verrast wordt door de muziek, of dat nu door deep house, techno of iets anders is. Een bezoek aan Parallel is altijd de moeite waard.

9. Radio Radio | Amsterdam-West

Radio Radio is een relatief kleine club, gelegen in het populaire Westerpark. Ondanks de bescheiden omvang van de club, weet Radio Radio altijd sterke line-ups neer te zetten, met een mix van lokale talenten en internationale dj’s. Daarnaast heeft Radio Radio een gelijknamig radiostation dat opkomende artiesten een platform biedt.

Bekende residents zoals Bella, Berkan V8 en Tom Trago zijn vaak te vinden achter de decks, maar er is ook genoeg ruimte voor nieuwe artiesten om hun talent te laten zien. De club heeft een levendige, community-achtige sfeer die ervoor zorgt dat je je snel thuis voelt. Radio Radio is de perfecte plek voor wie houdt van intieme feesten met een sterke focus op kwaliteit.

10. Skatecafé | Amsterdam-Noord

Het Skatecafé is niet zomaar een club; het is een unieke plek waar je kunt eten, skaten en feesten. Hoewel techno niet altijd centraal staat, worden hier regelmatig stevige elektronische feesten gehouden. Bekende dj's zoals Tjade en Moody Mehran hebben hier gedraaid, en de club biedt een perfecte mix van laid-back vibes en serieuze dansavonden. Het Skatecafé is een plek om in de gaten te houden als je op zoek bent naar een iets andere clubervaring.

Met deze lijst van de tien beste techno clubs in Amsterdam ben je verzekerd van een fantastische tijd. Amsterdam biedt een ongeëvenaarde variatie aan clubs en feesten, waardoor er voor elke technoliefhebber iets te vinden is. Of je nu houdt van de intieme sfeer van een underground club of de grootsheid van een festivalachtige locatie zoals Thuishaven, in deze stad kun je het hele jaar door blijven dansen.

Veel plezier in één van deze clubs!

📅 Op zoek naar de Techno Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 10 techno clubs met je vrienden en mocht jij nog een goede tip hebben, stuur ons een DM op Instagram.